CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Friday, October 22, 2010

Menu Hari ni: MIX SALAD

Tak sempat snapo gambo tadi.. Tak cun ah..Salad dah layu cket.. G campur mayonis terus pagi tadi..yela aku buat pagi tadi before g opis..Ni resipi Mix Salad:

Gambar hiasan dari pak cik Google:
~Aku pakai salad2 ni la..atau lebih dikenali dengan 'Lettuce'~
Bahan2:

4 helai purple salad
4 helai salad biasa
4 helai daun kobis bulat hijau..
6 biji tomato ceri
** aku beli semua ni kat giant..Siap pack dah..Balik potong2 ja..
Isi ayam (potong leper2)
1 @ 2 biji Telur
4 sudu besar Olive Oil - (2 sudu utk menggoreng dan 2 sudu utk digaulkan dalam salad)
Thousand Island
Tobasco
Oregano Leaf
Black Pepper

Cara nak buatnya:

1. Potong semua daun2 salad dan tomato tadi.. Ikut suka hati la..nak besar or kecik. Campurkan semua ke dalam satu bekas.
2. Panaskan air dan rebuskan telur hingga masak. Kemudian, panaskan kuali dan masukkan olive oil. Masukkan isi ayam dan goreng hingga masak (boleh gaulkan ayam dengan sedikit garam).
3. Gaulkan semua bahan2 salad dan ayam bersama dengan mayonis, tobasco, olive oil, oregano leaf dan black pepper. Ikut sesedap rasa ok.. Kupas Telur yang dah masak n boleh la potong sesuka hati dan letakkan di atas salad tadi..

OK siap utk dimakan.. kenyang sangat..Alhamdulillah..



2 comments:

Alida Ali said...

Mana gambo yg originalnya...

Rose Onion said...

hahaha...x snap pon sebab tak cantek..kekeke..mlm ni i wat lg n update na...hihihi..best2 u..