CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Monday, November 15, 2010

PTPTN: PERMOHONAN PERTUKARAN PINJAMAN ( 3% ) KEPADA PEMBIAYAAN UJRAH ( 1% )

Pernah tak anda semua dengar mengenai pertukaran pinjaman 3% kepada ujrah 1%?
Jika pernah dengar sebelum ni mengenai ujrah 1%, sudahkah anda berdaftar??

Ujrah ni memberi peluang kepada peminjam2 untuk melangsaikan pinjaman dengan kadar faedah yang lebih rendah..Cuba korang tanya Uncle Google or boleh usha2 blog my fren Ruby .

Kalau korang nak buat pendaftaran, boleh bukak melalui URL ni:

- Korang kena isi no ic & emel.


Then lepas tu, PTPTN akan auto submit emel untuk kita buat pengemaskinian maklumat serta pengesahan. Macam kat bawah ni..

Korang klik pada sila klik kemudian korang kena kemaskini:
1. Butiran Peribadi
2. Butiran Bapa Kandung
3. Butiran Ibu Kandung
4. Butiran Pekerjaan

Lepas tu, korang tekan Ya pada butang merah dan maklumat korang akan dipaparkan. PTPTN akan menghantar emel kepada korang memaklumkan bahawa:

Permohonan anda telah diterima dan akan diproses. Keputusan permohonan akan dimaklumkan melalui emel.

Saya dah, korang bila lagi?? jom2!!



2 comments:

yap said...

Hai~nak tanya butir perkerjaan nak isi siapa punya kerja?

Dino Prince said...

tapi persoalaannye..saya dh buat semua tue..cuma cuma..keputusan nye smpai skrg xde apa apa lg..ade member cakap..pas wat semua tue..die akan anto satu email lg..suruh print dan sahkan setiap 40 helai kertas tue..cam borang perjanjian ptptn kite dlu dlu tue r..kena ada setem hasil.. cop sana sini..pas2 kena pos balik kt dieorg..tp smpai skrg..saya xdpt maklum balas pun hal tue.. hmm